diumenge, 11 de gener del 2009

Less is more, forever

O gairebé sempre, depèn dels factors que sumin i restin. Adoptar la filosofia del "menys és més" simplifica les decisions i, per tant, augmenta la capacitat de resolució. Sovint, l'excés pertorba la fluïdesa i difumina la claredat.

Ens acompanya la sobreinformació, la immediatesa, un tot de tot accelerat, amb una filtració deliberada d'interessos que manipulen la tendència de l'opinió pública. En cas de dubte, o de naturalesa cagadubte, dita espiral pot esdevenir una font de distracció i esbiaixar la presa de decisions. La mare dels ous és decidir, que no encantar-se o fer ciència ficció. A més simplicitat, més eficàcia. Ergo, menys esforços.

Tornant al lema minimalista, fa poc dies vaig decidir buidar armaris i calaixos. Més ben dit, vaig seleccionar que vestirà la meva nuesa durant els propers mesos, valorant-ne les qualitats estètiques i pràctiques. Finalitzada la sessió va ressonar l'eco, un fenomen que associava a la natura i serralades, que no pas als interiors d'armari.

Menys pertinences, més espai. Menys control, més espontaneïtat. Menys rutina, més creativitat. Menys necessitat, més abundància. Menys doctrina, més exemples.

Ressona l'eco dintre teu?

1 comentari:

Anònim ha dit...

ecoooo! bona feina mestresa!